P-bolag anklagas för maffiametoder

Det är vad metro.se skriver om p-bolagen. Som tjänar miljarder varje år på p-böter medan många krav är felaktiga. De tar upp hur p-bolag manipulerar bilder för att få igenom sina böter på bilar som inte skulle fått några böter. Flera personer som metro har pratat med säger att bolagen tar otydliga eller felexponerade foton där tillstånden inte sysn.
Inkassobolaget Hojab som många p-bolag använder sig av anklags för att använda sig av maffiametoder och vill nästan alltid dra ärenden till rätten.


Europark Svenska AB är ett av landets största privata parkeringsbolag. Fredrik Westergård, operativ chef, tillbakavisar bestämt anklagelserna om medvetet manipulerade bilder och fotovinklar.
– Våra parkeringsvakter får fotoutbildning. Bilderna är till för vår interna kvalitetssäkring. Vissa är bättre, andra sämre. Men kärnfrågan är trots allt om någon har parkerat fel.
Att Europark utnyttjar människors rädsla och medvetet kräver in felaktiga p-böter genom inkassobolaget Hojab tillbakavisar han bestämt.
– Människor kan alltid göra fel. Men den som påstår att vi systematiskt utfärdar och kräver in felaktiga p-böter har helt fel.

Källa: Metro.se

Speak Your Mind

*