Ett mail från en läsare som är bitter på Europark

Här får vi höra från en läsare:

Vart med om en incident som jag vill dela med mig av.
Igår (24/8) åkte jag med mina två barn till mina föräldrar som nyligen kommit från semestern. Eftersom man byggt om resterande gästparkeringar till inomhusgarage fanns det INGA parkeringar kvar för oss besökare/gäster. Så det jag gjorde var att parkera på ett lämpligt ställe där jag inte hindrade någon. En halvtimme senare gick jag ner till bilen (skulle handla) och såg en gul lapp på rutan… Europark hade hunnit bötfälla mig! Vill poängtera att jag absolut inte har några som helt problem att betala p-böter, speciellt inte om jag gjort fel! Men jag hade svårt att acceptera denna just med tanke på att det inte fanns några parkeringsplatser!
Vet att min far, som också är en parkeringsvakt (för QPark), berättat att han vid flera tillfällen makulerat boten även fast han hade rätt att bötfälla. Han poängterar ofta att han gör bedömningen efter omständigheterna. Det kan tex vara situationer där någon anhörig person glömt att ta parkeringsbiljetten vid besök till akuten då han/hon varit tvungen att få in sin närmaste till sjukhuset. Parkeringsvakten har då rätt att bötfälla personen men vart har medlidandet tagit vägen?? Det här är absolut ingen liknelse utan jag vill bara poängtera att man inte alltid måste bötfälla någon för att man har rätt i frågan. Man måste komma ihåg att man har med människor att göra och att man ibland följer hjärtat.

Bestämde mig för att ringa Europark, hoppades på god vilja med tanke på att det inte fanns några gästparkeringar. En Niklas Svensson svarar och ber om att få vissa uppgifter (adress, regnr etc). Jag förklarar situationen, säger att jag hade med mig mina två små barn och framför allt att det inte fanns några gästparkeringar. Niklas är knäpptyst (“lyssnar”), sedan svarar han med en inlärd/standard fras om att jag parkerat på en olämplig ställe. Jag understryker att det INTE fanns några gästparkeringar samt frågar vad jag borde ha gjort. Blir extremt frustrerad när jag hör honom säga att jag borde sökt upp närmaste parkeringsplats!
För det första bor jag inte där, jag kan inte området (närmaste byggnad ligger flera hundra meter bort!). För det andra har jag två små barn, en mycket energisk 6 åring som lätt kan springa ifrån mig då jag bär på en 6 månaders barn i ett bilbarnstol. Ber då Niklas att ge luren till sin närmaste chef.
Efter några minuter svarar en annan Niklas. Förklarar samma saker och Niklas är tyst och “lyssnar”. Några sekunder efter min förklaring hör jag honom säga exakt samma saker: Att jag parkerat på olämpligt ställe.
Väljer då att lägga på luren istället för att vräka ur mig en massa…!

Jag skulle inte påverkas mycket av att betala 650 kr, men jag chockas över Hojabs nonchalanta och tanklösa agerande. Vart är empatin och medmänsligheten..?

Tar emot att säga detta men jag kan nästan förstå varför vissa parkeringsvakter misshandlas…

Comments

 1. Håkan Lundberg says:

  Jag hyr en P plats i Årsta från Europark -

  Nu i Dec 2012 när det snöat så mycket blev det svårt att parkera då det var dåligt snöröjt på Parkeringsplatserna .

  Jag ringer till Europark för att berätta hur det ligger till.

  Jag häpnar över svaret Vi har ingen snöröjning det är markägaren som står för det .

  Jag förtydligade då mitt bekymmer ….eftersom jag hyr en p plats från er som jag inte kan utnyttja ber jag er snarast se till att jag kan parkera där —.

  Vi har ingen snöröjning det är markägaren .

  Jag bad då Europark att kontakta markägaren eller vem dom ville kontakta för att få undan snön så jag kan parkera min bil på den hyrda parkeringsplatsen.

  Det svar jag fick var helt fantastiskt Jag vet inte vem som äger marken men det är inte vårt ansvar du får kontakta markägaren .

  Jag lade inte namnet på minnet på den jag talade med ,men tänkte stackars människa om hon fått instruktioner av arbetsgivaren att svara på det sättet .

  Det låter ju lite märkligt om Europark skulle kunna hyra ut p platser men inte ha det minsta ansvar för snöröjning , Skulle markägaren hyra ut marken och samtidigt åta sej ansvaret att snöröja vilket drömsenario för hyrestagaren i så fall .

  Jag tror inte ett dyft på sanningshalten i det påståendet.

  Hursomhelst var det snöröjt dagen efter

Speak Your Mind

*